Mihai Weber, după declarația ministrului Energiei: Nu avem oameni puternici care să ne susțină

Afirmația făcută de ministrul Energiei, Virgil Popescu, cu privire la faptul că statul român nu mai vrea să retehnologizeze CE Oltenia, iar niște străini ar fi interesați să facă acest lucru, a creat indignare în rândul social-democraților. ”Nu avem lideri puternici care să ne susțină”, a declarat liderul PSD Gorj, Mihai Weber.

Companii din Coreea de Sud și Israel sunt interesate să preia termocentrala de la Mintia, județul Hunedoara, iar alte companii străine vor să investească la Complexul Energetic Oltenia. "La nivelul Ministerului Energiei ne-au venit deja două solicitări de la două companii străine care doresc să participe la Mintia, la punerea unei noi capacități de funcțiune. La Complexul Energetic Oltenia avem interes din partea unor companii străine să vină să tehnologizeze şi să pună gaz în locul cărbunelui” a declarat Virgil Popescu în cadrul unui interviu.

După declarația ministrului, social-democrații consideră că nu este normal așa ceva, iar deciziile guvernului sunt total greșite. ”Decizia pe care a luat-o actualul ministru al Energiei nu este una corectă. Înseamnă că nu avem lideri puternici care să ne susțină interesele. Nu este apreciată importanța unei unități economice așa cum este CE Oltenia. Cred că deciziile luate în ceea ce privește compania sunt total greșite”, a spus deputatul PSD Gorj, Mihai Weber.

Și senatorul PSD Cristinel Rujan este de părere  că cei aflați la guvernare urmăresc vânzarea companiei. ”Plecând de la acel principiu obiectiv asumat la nivelul Uniunii Europene, acela de a realiza tranziția la energie verde, se face prin două metode. Fie prin investiții majore în decarbonare, fie prin închiderea lor. Pentru a atinge acest deziderat european este mult mai ușor să închidă acești importanți agenți economic. Fie sunt incompetenți, fie ținuți blocați în interese transnaționale, pentru a vinde și această mare capacitate strategică a României de producere a energiei electrice”, a spus Cristinel Rujan.

Vizualizări: 1,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: