Medicii vor spor de operaţii. Stănculete, decis să-i ponteze zilnic!

Mai mulţi medici ortopezi şi urologi au dat în judecată Spitalul Judeţean Târgu Jiu pentru a obţine un spor de operaţii de până la 75%. Asta după ce colegii lor chirurgi au reuşit să-şi majoreze substanţial salariile. Directorul Vasile Stănculete se aşteaptă ca şi ginecologii să apeleze la instanţă, însă ameninţă că fiecare medic va fi pontat în funcţie de intervenţiile lui şi de timpul în care va sta în sala de operaţie.

Medicii ortopezi şi urologi au urmat exemplul colegilor chirurgi care deja beneficiază de salarii majorate cu 75%, după ce au obţinut în instanţă sporul pentru operaţii. În urmă cu câteva zile, mai mulţi medici au dat în judecată Spitalului Judeţean Târgu Jiu, printre aceştia numărându-se: Ion Dascălu, Florin Niţu Scaueru, Cătălin Rădulescu, Vasile Bălăşoiu, Dumitru Bratiloveanu şi Constantin Mădălin Dinu.

Directorul Vasile Stănculete se aşteaptă ca şi medicii ginecologi să procedeze similar. „Medicii solicită un spor de 50-75% pe care legea îl prevede pentru ramurile chirurgicale. Chirurgii au câştigat în instanţă şi de mai mult timp primesc acest spor. Acum, s-au luat după ei şi ortopezii şi urologii pentru că şi ei intră în sălile de operaţii. Cred că acum vor urma şi ginecologii”, a declarat Vasile Stănculete, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Întrucât nu au fost niciodată cronometraţi în ceea ce priveşte timpul cât au stat în sălile de operaţie, medicii chirurgi au luat sporul maxim de 75%, chiar dacă suma trebuia raportată efectiv doar la orele în care operau. Directorul Stănculete este decis să-i monitorizeze pe medici şi să-i ponteze doar pentru orele cât durează operaţiile. „Normal, sporul se aplică doar pentru orele cât stau în sălile de operaţii, însă fiecare a luat sporul maxim de 75%. Pe oameni nu-i interesează dacă spitalul are sau nu bani, ei profită de fiecare portiţă prin care pot să-şi crească salariile. Îi vom lăsa să se termine procesele şi apoi îi vom ponta efectiv doar pe timpul în care vor opera. De exemplu, dacă un medic are două operaţii pe săptămână va fi pontat 12 ore şi nu va lua sporul de 75% pentru 5 zile pe săptămână”, a precizat Vasile Stănculete.

Vizualizări: 497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: