Mărturii din Secția de Oncologie a Spitalului Județean: Am fost martoră la multă suferință

“Cea mai mare bucurie este când întâlnești foștii pacienți pe stradă și vezi că sunt bine!” Este mărturisirea unei asistente ce lucrează în Secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. îngrijește pacienți care suferă de cancer chiar de când a fost înființată această secție în cadrul unității medicale.


Liliana Marinoiu este asistent medical la Secția Oncologie de mai bine de trei decenii. A ales această secție în momentul în care a fost înființată la Spitalul Județean.

„Sunt absolventă a liceului sanitar și am ales această secție. Este adevărat că am fost martoră la multă suferință, pe care am făcut tot posibilul să o alin. Mi-am dorit să ajut pacienții, să simtă că îi înțeleg, că îi sprijin. A fi asistent medical nu este o meserie pentru orice om, trebuie să fii empatic și omenos, profesionist. Eu nu m-aș vedea făcând altceva. Este foarte importantă echipa medicală dintr-o secție, fiecare să știe ce are de făcut. La noi așa merg lucrurile”, a spus Liliana Marinoiu, asistent medical.

Cea mai mare bucurie a unui asistent medical, spune aceasta, este să întâlnești foștii pacienți pe stradă și aceștia să îți mulțumească, chiar și după ani buni de la externare.

„Am avut o pacientă pe care am întâlnit-o după mulți ani și mi-a mulțumit, spunându-mi că eu am fost cea care a încurajat-o și i-a spus că nu va muri. Profesia de asistent este grea, dar îți poate aduce satisfacții personale, sufletești. Momentele în care pierzi pacienții sunt foarte grele”, a mai adăugat Liliana Marinoiu.

Vizualizări: 6,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: