Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Mănăstirile nu pot fi verificate de inspectorii sanitari

Mănăstirile din judeţul Gorj nu pot fi verificare de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică. Excepţie s-a făcut la Mănăstirea Lainici după izbucnirea focarului de toxiinfecţie alimentară în urma căruia aproximativ 20 de muncitori din zona Moldovei au ajuns în stare gravă la spital după ce au consumat alimente preparate într-o bucătărie improvizată. Inspectorii sanitari vor lua legătura cu Mitropolia Olteniei pentru a găsi o soluţie în sensul că la mănăstirile din Gorj vin foarte mulţi vizitatori care servesc masa însă nici o autoritate nu poate verifica modul în care se prepară alimentele.
 Izbucnirea focarului de toxiinfecţie de la Mănăstirea Lainici a pus pe gânduri inspectorii Direcţiei de Sănătatea Publică Gorj. Ei susţin că mănăstirile din judeţul Gorj nu au fost niciodată verificate de nici o autoritate sanitară pentru că au circuit închis. Totodată inspectorii sanitari susţin că sunt şi ministere cu regim special numai că acestea au reţea sanitară proprie. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică cred că şi la Mănăstirea Tismana sunt ceva probleme, mai ales că au preluat un motel cu restaurant şi bloc alimentar. Inspectorii sanitari au informaţii că aici vin frecvent grupuri organizate, au loc simpozioane şi servesc masa tot la lăcaşul de cult. Datorită faptului că mănăstirile au circuit închis ele nu pot fi verificate de inspectorii sanitari, care nu exclud posibilitatea ca şi la Mănăstirea Tismana să existe probleme cu blocul alimentar. 
 „Pentru noi aceste mănăstiri constituie o problemă, pentru că şi Mănăstirea Tismana a preluat un motel acolo în zonă, motel care are şi restaurant cu bloc alimentar, organizează nişte acţiuni cu circuit închis şi deci nu intră sub incidenţa controlului nostru. La motelul de la Mănăstirea Tismana vin grupuri organizate, şi vizitatori , turişti dar şi din clerul dumnealor, fac simpozioane, servesc masa şi nimeni nu-i verifică.”, a declarat Doina Alăman, director coordonator la DSP Gorj. Inspectorii Direcţiei de Sănătatea Publică speră să găsească o soluţie împreună cu Mitropolia Olteniei că şi mănăstirile să fie verificate din puct de vedere igienico-sanitar.
 


Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: