Luptătorul Alexandru Beșliu, din nou pe podium

Luptătorul gorjean Alexandru Beșliu s-a obişnuit deja cu performanţa şi câştigă medalii lşi la turneele internaţionale la care participă. Sportivul cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu şi CS Pandurii, a reușit să urce pe podiumul de premiere şi la Turneul Internațional de Juniori “Dumitru Pîrvulescu și Vasile Iorga”, găzduit de Sala Sporturilor din București.

Antrenat de Mădălin Gorjanu și Ștefan Tănase, Alexandru Beşliu a cucerit medalia de bronz, la categoria 92 de kilograme, la o competiţie internaţională la care 24 de țari și-au disputat medaliile. Revenirea într-o astfel de competiție, extrem de puternică, a fost una de senzație pentru luptătorul gorjean, care a fost la un pas de finală. În semifinală, Beşliu a avut în față un adversar redutabil, medaliat atât la nivel european, cât și la campionatele mondiale. „Sunt bucuros pentru rezultatul obținut ținând cont că am ajuns în semifinale. Am pierdut în fața reprezentantului din Germania, un luptător care este campion european și medaliat la campionatele mondiale. Sunt convins că, dacă aveam mai mult timp de pregătire la lot, puteam chiar să câștig meciul. Cei care au văzut meciul au spus că am fost foarte aproape să-l înving”, a spus Alexandru Beșliu pentru site-ul CSM. Antrenorul Mădălin Gorjanu s-a declarat mulțumit de evoluția lui Alex Beșliu la acest turneu și crede că elevul său poate obține un rezultat bun și la următorul turneu internațional de juniori. „Alex a avut o evoluție bună la acest campionat internațional și dacă va prinde o zi bună la Dortmund, poate să se întoarcă cu un rezultat bun de acolo. Suntem cu sufletul alături de el și îi dorim succes!”


Pentru Alexandru Beșliu, care este în continuare în pregătire centralizată cu lotul național la Târgu Mureș, turneul acesta  a reprezentat un test foarte bun înainte de participarea la Campionatul European de Juniori, întrecere ce va avea loc în perioada 28 iunie-4 iulie, la Dortmund, în Germania.

Galerie foto


Vizualizări: 536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: