Locuri de muncă în Germania. Câţi gorjeni s-au angajat în străinătate!
Un stat din Uniunea Europeană vine cu o ofertă de muncă de nerefuzat pentru gorjeni. Germania pune la bătaie luna aceasta 70 de locuri de muncă în papetărie şi sănătate. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj spun că foarte mulţi gorjeni au fost selectaţi de angajatorii străini să muncească în străinătate, majoritatea obţinând contracte în agricultură.
Gorjenii care vor să înceapă noul an la muncă în străinătate pot opta pentru o nouă ofertă depusă de Germania la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Astfel, un angajator din apropierea oraşului Hamburg caută 40 de lucrători în domeniul prelucrării hârtiei. Potrivit AJOFM Gorj, activitatea se va desfăşura la bandă şi presupune împachetarea de reclame publicitare în diverse feluri. Oferta de muncă este potrivită cuplurilor, familiilor sau grupurilor de persoane care pot pleca împreună din România şi pot locui împreună în Germania. Angajatorul solicită condiţie fizică foarte bună şi oferă în schimb 8,50 euro brut pe oră precum şi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe. Pentru acest job, termenul limită de depunere a dosarului la AJOFM Târgu Jiu este 30 decembrie 2014. Tot Germania vine cu o ofertă de nerefuzat pentru asistenţii medicali generalişti. Activitatea ar urma să se desfăşoare în spitale şi aziluri de bătrâni din toată regiunea. Angajatorul, care este de fapt Asociaţia pentru Colaborare Transfrontalieră Stuttgart, oferă contracte de muncă pe o perioadă de minim 12 luni şi un salariu de 2.200-2.700 de euro brut lunar. Termenul limită de optare pentru acest loc de muncă este luna aprilie a anului viitor.
132 de gorjeni angajaţi în străinătate
Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, numărul gorjenilor selectaţi de angajatorii străini este în creştere. Anul acesta 132 de gorjeni au plecat cu contracte de muncă în ţări ca Spania, Finlanda, Danemarca. „Avem anul acesta 132 de gorjeni care au plecat la muncă în străinătate astfel: 121 în Spania, 5 în Danemarca, 2 în Finlanda, şi câte unul în Germania, Lituania, Marea Britanie şi Belgia. Cei mai mulţi au plecat în agricultură”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.