Jiul mușcă din fosta groapă de gunoi. „Ne paște un dezastru ecologic!”

Îngrijorare în rândul autorităților din Târgu Jiu, Bălești și Drăguțești. După ultimele viituri, Jiul a rupt malurile și se apropie amenințător de fosta groapă de gunoi din zona CET. Ca să refacă digurile, autoritățile au obținut aproape șapte milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, dar momentan lucrările sunt blocate în câteva avize.

Râul a început să macine malurile și să dezgroape gunoaiele din fosta groapă de gunoi a orașului. „Gunoaiele au început deja să cadă direct în apă și se duc la vale cu ea. E trist că vedem așa ceva. Situația nu e de azi, de ieri. Încă de anul trecut, viiturile au luat o mare parte din gunoaiele îngropate aici. E păcat că avem ape frumoase, dar poluate”, a spus un localnic din zonă. „Până acum, cred că apa a luat deja un hectar de gunoaie. Se și văd urmele. Gunoaiele atârnă pe maluri și cad în apă. Dacă mai vine o viitură, ne paște un dezastru ecologic. Apa riscă să ia tot muntele de gunoaie și să le ducă în localitățile din aval”, a spus un alt localnic.

Zona este monitorizată și de comisarii de mediu. „Situația este puțin blocată la entitățile avizatoare ale acestui proiect. Distanța de protecție între Jiu și fosta groapă de gunoi, închisă în 2008, s-a micșorat considerabil. În condițiile în care mai apare, din nou, altă viitură, este pus în pericol fostul depozit de deșeuri”, a afirmat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Primăria Târgu Jiu are circa șapte milioane de lei, bani necesari să refacă malurile. „Am primit aceste sume. A fost organizată licitația, desemnat câștigătorul. Cel târziu, la jumătatea lunii martie, se va apuca de lucrare. Totul s-a agravat după viiturile de anul trecut și am reușit să obținem banii necesari din fondul de rezervă”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 2,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: