Işfan dă asigurări că a pregătit bine clasa pregătitoare

Numai mâine nu-i poimâine şi noul an şcolar stă să înceapă, de pe 10 septembrie, la nivel de judeţ, urmând să treacă pentru prima dată pragul unei şcoli şi peste 2000 de copii care vor merge în clasa pregătitoare. Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că nu vor fi probleme organizatorice şi că, în linii mari, totul este pus la punct de pe acum pentru ca părinţii să nu regrete că şi-au dat copii la şcoală de la vârste atât de fragede.

Inspectorul şcolar general Ion Işfan spune că organizarea de acum se face în baza unui plan care a fost aprobat încă de pe vremea fostei conduceri a Inspectoratului, acesta menţionând că el şi-ar dori unele schimbări din planul respectiv, nemaifiind însă timp pentru aşa ceva. „Eu sunt în fruntea Inspectoratului din iunie şi nu am mai avut timp să fac mari modificări. Practic, eu pun acum în aplicare ce a decis vechea conducere. Nu sunt de acord în toate cazurile cu deciziile luate atunci, dar nu mai este timp pentru a face modificări”, afirmă şeful IŞJ Gorj.

O „supărare” a acestuia o reprezintă faptul că unele dintre aceste clase vor avea doar doi copii, pregătirea lor urmând să se facă la simultan. Pentru amenajarea spaţiului necesar unei astfel de clase cu doi copii au trebuit mutate unele clase la alte unităţi de învăţământ. „Am primit un telefon, de exemplu, de la directorul din comuna Logreşti, care mi-a spus că este nevoit să mute clasa a patra de la o şcoală la o altă şcoală pentru că altfel nu are spaţiu pentru pregătitoare. I-am spus că tot ce s-a decis în această chestiune trebuie pus în aplicare. Nu cred că vom avea probleme pentru că există un calendar al ministerului şi, până acum, am reuşit să-l respectăm strict”, declară inspectorul şcolar general al judeţului Gorj.

Ion Işfan declară că, la nivel de judeţ, sunt 2039 de copii pentru clasa pregătitoare, aceştia urmând să fie pregătiţi de 225 de cadre didactice, dascălii având la dispoziţie 148 de norme. Dintre acestea, 82 sunt norme de sine stătătoare, iar restul sunt repartizate la 142 de cadre didactice. Tot personalul implicat în predarea la clasa pregătitoare urmează, începând de ieri, cursuri speciale, predate de formatori ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Cursurile au loc în oraşele din judeţ şi durează aproape 10 ore pe zi.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: