Iranul a atacat Israel

Iranul a lansat peste 200 de drone şi rachete către Israel, dintre care "marea majoritate" a fost interceptată fără consecinţe grave, doar o bază militară suferind "pagube minore", a anunţat un purtător de cuvânt al armatei israeliene în noaptea de sâmbătă spre duminică, relatează AFP.

"Regimul din Iran a lansat o serie masivă de 200 de drone ucigaşe, rachete balistice şi rachete de croazieră", a declarat contraamiralul Daniel Hagari într-o alocuţiune televizată, subliniind că atacul este încă "în desfăşurare".

"O serie de rachete iraniene au căzut pe teritoriul israelian, provocând pagube minore la o bază militară, dar fără a face victime", a adăugat el.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă duminică, la cererea Israelului. Secretarul general al ONU Antonio Guterres a declarat sâmbătă că "condamnă cu fermitate escaladarea gravă" reprezentată de atacul Iranului asupra Israelului şi a cerut "încetarea imediată a acestor ostilităţi".

"Sunt profund alarmat de pericolul foarte real al unei escaladări devastatoare la scară regională", a spus secretarul general într-un comunicat, subliniind că "cere tuturor părţilor să facă dovadă de cea mai mare reţinere pentru a evita orice acţiune care ar putea duce la confruntări militare majore pe mai multe fronturi în Orientul Mijlociu".

Vizualizări: 2,585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: