Gorjeanul Dragoş Militaru, surpriza etapei în Liga 2

Unirea Dej, echipa pregătită de antrenorul gorjean Dragoş Militaru, este  prima echipă care învinge Steaua lui Oprița în campionat.  Dragoș Militaru a furnizat astfel surpriza etapei din Liga 2 şi a şocat la interviurile de după meci.

Unirea Dej a înregistrat surpriza etapei a 6-a a Ligii 2 și poate cea a începutului de sezon odată cu succesul de pe teren propriu în fața Stelei, scor 2-1. Echipa antrenată de un fost antrenor de la Pandurii, gorjeanul Dragoș Militaru, nu numai că a învins liderul clasamentului, provocându-i, totodată, primul eșec în campionat, fie că e vorba de Liga 3 sau Liga 2, exceptând Cupa României, însă a răpus și cel mai titrat club din România.

Deși părea că Steaua nu va avea probleme în a se impune la Dej, după modul în care începea meciul și înscria încă din minutul 11 prin Vasile Buhăescu, echipa antrenată de Daniel Oprița și-a dat singură cu stângul în dreptul atunci când a rămas în inferioritate numerică. Chiar căpitanul ei, Valentin Bărbulescu, a faultat în postură de ultim apărător în minutul 30 și avea să-și lase coechipierii în inferioritate și să producă un dezechilibru pe teren. Din acel moment, publicul prezent pe stadionul Municipal a devenit și mai frenetic, iar jucătorii lui Dragoș Militaru au prins curaj și au văzut că pot învinge Steaua după ce Alin Burdeț (53) a reușit egalarea. Mircea Manole (71) a profitat de altă lipsă de marcaj a ”militarilor” și a înscris pentru 2-1, rezultat care avea să rămână până la final și care a declanșat fiesta mai ceva ca după promovarea reușită în primăvară în Liga 2.

După joc, antrenorul Militaru a fost de părere că echipa sa a început dominarea încă dinainte de eliminarea lui Bărbulescu. A făcut și o glumă nesărată, ținând cont de data de 11 septembrie, în care s-a desfășurat meciul. A comparat comemorarea a 20 de ani de la doborârea Turnurilor World Trade Center din SUA cu învingerea Stelei pentru prima dată în acest sezon. ”Am jucat foarte bine, asta a contat în primul rând. În al doilea rând, ca să fac o mică glumă, la 20 de ani după ce au căzut Turnurile Gemene, astăzi am reușit să provocăm prima înfrângere a Stelei. Până la urmă sunt tot trei puncte, nu am câștigat șase puncte. Am luat trei puncte, foarte importante pentru noi în economia clasamentului și pentru moral, după ultimele etape. Diferența de bugete nu este de la cer la pământ, ci de la cer sub pământ mult. Pentru că bugetul nostru este unul de Liga a 3-a, nu unul de Liga a 2-a, în momentul acesta.”, a spus Dragoș Militaru, care la 31 de ani ai săi este cel mai tânăr antrenor cel puțin din primele două ligi.

Vizualizări: 2,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: