Fugaru a câştigat procesul cu Ion Călinoiu

Ion Fugaru a avut câştig de cauză în procesul cu Ion Călinoiu în care acesta îi cerea nu mai puţin de 600 de milioane de lei vechi daune pentru că i-ar fi adus prejudicii de imagine. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj de formulat recurs.

Ion Fugaru a rămas cu cei 600 de milioane de lei vechi în buzunar, deocamdată. Instanţa din Gorj a dat săptămâna trecută câştig de cauză democrat liberalului. În urma recursului depus, Fugaru a obţinut anularea sentinţei date de primul complet şi schimbarea completului de judecată. Cu alte cuvinte, procesul dintre Ion Fugaru şi Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj se va relua. Decizia este una corectă în opinia lui Fugaru, care crede că de data aceasta va avea câştig de cauză. „În prima instanţă dumnealui a câştigat. A câştigat şi prin faptul că eu nu am fost prezent niciodată la proces. Există trei citaţii la persoana mea şi toate spun că au fost afişate. Ruşine să le fie, atât celor de la instanţă, cât şi celor de la poştă care spun că adresele au fost afişate la domiciliul meu. De data aceasta insă, instanţa a constatat aceste lucruri, respectiv Tribunalul Gorj, care a anulat sentinţa şi a trimis cauza spre rejudecare. Mi se pare că a fost o hotărâre foarte corectă a instanţei, pentru că eu nu am avut niciodată cunoştinţă a acestui proces. Această hotărâre care a fost dată cu daune de 600 de milioane de lei, cred că este singurul preşedinte de instanţă din România care a dat o asemenea hotărâre. Ca să dai asemenea hotărâre, fără să analizezi în amănunt declaraţiile mele în calitate de om politic, este grav. Mai mult, de obicei în astfel de cauze se cer sume modice, de 50 de ani, un leu. Ori aici s-a cerut o sumă enormă şi asta demonstrează clar că e vorba de altceva”, susţine Ion Fugaru, secretarul PDL.

RECURS

Ion Călinoiu nu a lăsat lucrurile aşa. Acesta a formulat deja recursul. „Şi domnul Călinoiu a făcut recurs. Nu ştiu care au fost motivele recursului, că nu l-am citit. A vrut sa demonstreze la presă că vezi doamne cine e el. dar s-a văzut că hotărârea a fost măsluită”, a mai spus Ion Fugaru. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj nu a dorit să comenteze subiectul. Procesul a fost intentat de Călinoiu, după ce Fugaru l-a acuzat că a plătit cu 600 de milioane demiterea sa din funcţia de şef al PRM Gorj.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: