Fostul contabil de la Jandarmerie, închisoare cu suspendare
Decizie extrem de rapidă a Tribunalului Militar Timișoara în cazul fostului contabil șef de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj, căpitanul în rezervă Florin Daniel Onica primind verdictul chiar la primul termen la care a și început procesul său. Acesta a recunoscut faptele de care a fost acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție și a beneficiat astfel și de o reducere cu o treime a pedepsei, instanța militară stabilind în cazul său o pedeapsă de 2 ani de închisoare, executarea fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani.
Magistrații militari l-au găsit pe Onica vinovat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, condamnându-l la 1 an și 8 luni, el primind trei luni și pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată. De asemenea, instanța l-a mai condamnat pe acesta la o lună închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în formă continuată, în cele din urmă toate pedepsele fiind cumulate în cea mai grea, care a fost sporită cu 4 luni. Pe perioada termenului de încercare fostul ofițer va trebui să fie permanent la dispoziția organelor judiciare, să anunțe orice schimbare de domiciliu, orice deplasare mai mare de 8 zile, precum și mijloacele care îi vor asigura existența.
Sentința nu este definitivă, dar îl obligă pe Onica să plătească 2500 de lei cheltuieli judiciare statului român. Instanța a desființat și înscrisurile falsificate de acesta, fostul contabil fiind trimis în judecată după ce s-a gândit să semneze niște acte în numele unor angajați ai IJJ Gorj și să ridice în numele acestora solda care li se cuvenea. „În cursul lunii mai 2013, aflându-se la conducerea compartimentului financiar al Inspectoratului Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” Gorj, fiind și singura persoană la program din acest compartiment, inculpatul cpt. (rez.) Onica Florin-Daniel a întocmit zece rapoarte pentru avansuri din solde pe numele unor subofițeri, pe care a executat semnături ce le imită pe cele ale titularilor și a aplicat viza compartimentului financiar. Apoi, pe baza acestor rapoarte, ofițerul amintit a întocmit două state de plată pentru avansuri din solde, pe care, în virtutea exercitării atribuțiilor de contabil șef, le-a avizat pentru control financiar preventiv propriu. De asemenea, conform celor două state de plată, inculpatul a întocmit două file cec pe care și-a executat semnătura autorizată și pe care le-a depus la Trezoreria Municipiului Târgu Jiu, în vederea ridicării numerarului”, a comunicat DNA la momentul întocmirii rechizitoriului pe care l-a înaintat către Tribunalul Militar Timișoara.