Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Finanţări de peste 2,5 milioane euro la Runcu

Primăria comunei Runcu a obţinut o finanţare de 2,5 milioane euro pentru a moderniza 12 km de drum şi pentru a realiza 9 km de canalizare în mai multe sate. Edilul Adrian Câmpeanu spune că investiţiile respective vor fi realizate în următorii doi ani în satele Runcu, Bâlta şi Bâltişoara. Unii dintre localnici nu s-au declarat de acord la început cu aceste lucrări pentru că nu doreau ca drumurile să fie sparte, însă primarul afirmă că, în cele din urmă, le-a explicat celor pe care îi conduce că după realizarea reţelei de canalizare va urma şi asfaltarea şoselelor. "Sunt două milioane şi jumătate de euro pentru asfalt şi canalizare la Runcu, Bâlta şi Bâltişoara. Sunt bani pe care nicio altă comună din judeţ nu i-a mai obţinut până acum. Va fi un drum cu rigole la porţile oamenilor, cu canalizare, cu asfalt bun, cu tot ce trebuie. Mai e de lucru în alte sate şi le am şi pe acelea în vedere", afirmă edilul. Câmpeanu spune că vara aceasta va achiziţiona pentru primărie tot pe fonduri europene şi un autogreder, un buldoexcavator şi un tractor cu remorcă basculabilă. În plus, pentru copii din Runcu va fi amenajată o sală pentru programul "after school", program care se va adresa micuţilor de la grădiniţă, dar şi elevilor de gimnaziu ai căror părinţi sunt plecaţi la lucru. Adrian Câmpeanu declară că tot cu bani europeni a reuşit să amenajeze şi casa memorială a Mariei Apostol, dar şi o bază sportivă la Dobriţa, precum şi pietruirea sau asfaltarea altor drumuri şi uliţe din comună. "Sunt multe lucruri făcute într-un an de zile. Este programul after-school, care le va permite copiilor să doarmă la şcoală după prânz, sub supravegherea unui personal calificat. Este casa Maria Apostol care este mobiliată şi amenajată cu fonduri comunitare, bani cu care am luat inclusiv camerele video de supraveghere. Avem baza sportivă în lucru la Dobriţa, reabilitarea căminelor culturale şi a şcolilor generale, modernizăm şi extidem clădirea Primăriei, extidem reţeaua de apă la Bâlta şi lucrez şi pentru documentaţia cu care să luăm fonduri cu care să facem canlizarea la Răchiţi şi Dobriţa", spune primarul.
 Edilul afirmă că, spre deosebire de alţi primari din judeţ, el nu se plânge că nu are fonduri pentru a finanţa proiectele, ci doar că nu-i ajunge timpul pentru a aduna toate avizele de care are nevoie pentru a face rost de bani. Câmpeanu susţine că săptămânal merge de 2-3 ori la Bucureşti pentru a depune dosarele pentru diferite finanţări, lucru pe care alţi primari din judeţ nu îl fac. "E nevoie de multe drumuri la Bucureşti, în primul rând. Eu merg şi de 2-3 ori pe săptămână, nu e foarte confortabil, dar asta e. Dacă vrem să rezolvăm anumite probleme trebuie să facem lucrurile astea. Eu, de exemplu, sunt acum în drum spre Ploieşti pentru că persoana care trebuie să îmi dea un aviz la Bucureşti a plecat la Ploieşti şi merg acolo ca să iau aprobarea pentru că nu vin acasă cu nimic. Cine nu înţelege să facă asemenea eforturi nu va face rost nici de fonduri pentru că eu vă spun că banii există, numai că trebuie parcurse multe etape birocratice pentru a-i şi obţine", spune edilul.
 


Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: