Echipa UCB într-o situaţie penibilă. Îşi întreabă suporterii unde va juca

Situaţia echipei de handbal masculin a UCB Târgu Jiu devine una greu de înţeles şi în acest sezon. Echipa nu a fost lăsată până acum să joace în Sala Sporturilor, nici să se antreneze, şi nu a primit până săptămâna trecută nici un răspuns referitor la sala în care poate juca meciurile de pe teren propriu din Divizia A.

Normal ar fi ca Sala Sporturilor să găzduiască şi meciurile echipei de handbal masculin a UCB, mai ales că acest sport are tradiţie la Târgu Jiu şi s-a bucurat de mare succes atunci când şeful secţiei de handbal a CSM, Dan Ilieş, era încă în activitate la fosta echipă Energia Pandurii. În plus majoritatea foştilor jucători gorjeni care au evoluat în Sala Sporturilor la echipele masculine din Târgu Jiu, lucrează acum la CSM, ca antrenori. Deci, altfel spus, fostele echipe de handbal din Târgu Jiu au fost pepiniere pentru clubul primăriei, care acum nu permite echipei de handbal masculin a Universităţii Constantin Brâncuşi accesul în sală.

Mai grav este faptul că, spre deosebire de echipele de seniori şi senioare ale CSM, care au adus jucători străini sau din alte oraşe ale ţării, echipa de handbal a UCB promovează majoritar în lot juniori şi tineri handbalişti din Târgu Jiu, un atuu în plus ca aceştia să fie lăsaţi şi să se antreneze şi să joace în Sala Sporturilor, sală care aparţine primăriei şi s-a construit în primul rând pentru sportivii din Târgu Jiu, nu numai cei legitimaţi la CSM.

Din păcate, până acum cererile oficialilor UCB, ori s-au lovit de refuz ori nici măcar nu au mai primit un răspuns, iar echipa nu a putut evolua în noua sală şi nici nu s-a putut antrena acolo, doar s-au făcut câteva fotografii de prezentare, probabil atunci când paznicii sălii au fost mai puţin vigilenţi. Cum primăria nu comunică absolut nimic referitor la programul de la Sala Sporturilor sau stadion, este destul de dificil de aflat ce anume s-a întâmplat în acest caz, Complexul Sportiv Municipal neavând un responsabil cu comuncarea publică, aşa cum au toate marile stadioane şi săli de sport. Dar din ceea ce se poate observa destul de uşor, urmărind la faţa locului programul sălii, Sala Sporturilor este destul de mult timp goală, mai ales în week-end.

Cert este că situaţia în care se află echipa de handbal a UCB nu face cinste oraşului Târgu Jiu, Sala Sporturilor fiind folosită în prezent exclusiv de echipele CSM Târgu Jiu, cu toate că aceasta era folosită, înainte de renovare, de toate echipele din Târgu Jiu. Chiar şi juniorii CSM-ului, care pot juca la orice sală de liceu, evoluează în Sala Sporturilor, iar o echipă de seniori, care face imagine oraşului Târgu Jiu, inexplicabil, nu poate evolua acolo. Mai greu de înţeles este atitudinea primarului Marcel Romanescu, care, ar fi probabil felicitat de suporterii echipei şi de studenţi dacă ar sprijini sportul universitar.


Făcând haz de necaz cei de la clubul universitar UCB au lansat un concurs pentru suporteri provocându-i să ghicească unde va evolua echipa în noul sezon. „Pentru promovarea imaginii sale dar și pentru a da posibilitatea suporterilor și simpatizanților săi de a participa la evenimentele sale sportive,clubul sportiv UCB din Târgu Jiu lansează următorul concurs...”, au anunţat oficialii clubului care oferă ca premiu 10 invitații la meciul de handbal masculin din data de 18 septembrie celor care ghicesc în ce sală va juca echipa, acesta fiind primul meci oficial al grupării universitare în acest sezon de Divizia A.


Sălile enumerate sunt cele două omologate din Târgu Jiu, ambele aparţinând Primăriei Târgu Jiu, dar şi o sală din Bîlta, Runcu. Ar fi penibil pentru Târgu Jiu să trimită o echipă de Divizia A să joace la Bîlta, când în oraş există două săli omologate pentru meciuri de seniori. Ar fi penibil mai ales ca pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal, în loc de Târgu Jiu să apară Bîlta. Nu pentru că nu ar fi foarte frumos acolo ci pentru că Universitatea Constantin Brâncuşi este totuşi din Târgu Jiu.

Vizualizări: 973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: