DN 66 Rovinari-Bumbești Jiu nu poate fi recepționat. Vezi de ce!
Drumul Național 66, care face legătura între Rovinari și Bumbești Jiu, nu a putut fi recepționat joi, 12 ianuarie, deși comisia de lucru s-a întrunit, anunță șeful Secției Drumuri Naționale, Ion Tudor. Potrivit acestuia s-au identificat mai multe probleme în teren, astfel că recepția a fost amânată pentru încă aproape trei săptămâni. Problemele majore sunt legate de zonele Drăguțești și Vârț.
Comisia privind recepționarea tronsonului de drum Rovinari-Bumbești Jiu a decis ca acesta să nu fie recepționat până nu se remediază toate problemele identificate în teren. Potrivit șefului Secției Drumuri Naționale, Ion Tudor, drumul arată impecabil, asfaltul este bun, semnalizarea rutieră este corectă, însă sunt mari probleme cu preluarea apelor de către șanțurile și rigolele construite. ”Acele canale de scurgere a apelor care erau pe câmp au fost înfundate și sunt mereu probleme cu preluarea apelor din rigolele și șanțurile noastre. Și atunci, nu puteam să încheiem documentul fără să venim cu o soluție, o propunere să încheiem recepția vizavi de ape, pentru că au mai fost și reclamații de la oameni și atunci toți am fost de acord ca proiectantul și consultantul să mai facă o reverificare a zonelor, e vorba de Drăguțești și Vârț”, a spus Ion Tudor, șeful SDN Gorj.
Situația din teren
Autoritățile statului au intrat deja în posesia unor documente care atestă pe unde au fost construite aceste canale, numai că în teren situația este dezastruoasă. Oamenii au construit peste canale ori acestea sunt actualmente înfundate. ”Cert este că probleme sunt cu Jiul în zona Vârț, a crescut nivelul foarte mult din cauza colmatării și erau niște guri de scurgere pe sub calea ferată în Jiu care au fost blindate, pentru că venea apa și ieșea spre sat. O altă problemă, canalele care se duceau înspre Jiu de la Drăguțești, Cârbești, era un canal colector, și-au luat oamenii pământul, ba mai mult au astupat, au construit pe ele, pe lângă ele”, a mai spus Ion Tudor.
Acum, comisia de recepție va întocmi un document care va fi trimis către toate instituțiile statului pentru a vedea cine se face responsabil de această situație. ”Dacă se ajunge la un numitor comun putem face recepția în trei săptămâni. Practic , drumul este deschis, se circulă, nu sunt probleme legate de drum efectiv și oricum constructorul rămâne în zonă pentru că sunt cele două parcări pe care le va avea în lucru. Drumul e bun, e făcut bine”, a spus Ion Tudor, șef secție Drumuri Naționale Gorj.