Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Dispariţiile de copii pot fi anunţate la 116.000

Poliţiştii gorjeni au început să promoveze numărul unic 116.000, număr la care pot fi sesizate dispariţiile de copii. Zeci de afişe şi circa 1000 de pliante au fost împărţite sau lipite în zona gării şi autogării din municipiu, a pieţelor şi hipermarketurilor din oraş, precum şi în staţiile de călători din Târgu Jiu. Numărul respectiv este un program european nou, care urmează să fie implementat în toate ţările membre ale Uniunii Europene. Poliţiştii i-au informat pe gorjeni că orice părinte poate suna la 116.000 pentru a anunţa eventuala dispariţie a unui copil, dar şi pentru a primi consiliere gratuită. De asemenea, copii pot apela la 116.000 pentru a primi consiliere în privinţa problemelor pe care le au, iar publicul larg poate suna la numărul respectiv pentru a oferi eventuale informaţii despre copii dispăruţi. România va trebui să implementeze de acum încolo şi numerele de telefon 116. 111 şi 116123, numere la care statul va trebui să acorde asistenţă telefonică pentru copii, respectiv, sprijin emoţional, după cum se arată într-o decizie a forurilor de la Bruxelles. Oricum, implementarea numărului 116.000 se face înaintea altor ţări din Occident, România reuşind să ia faţa acestora. „Este o veste bună că linia de urgență 116000 pentru semnalarea copiilor dispăruți
funcționează acum în Grecia, Ungaria, Țările de Jos, Portugalia și România. Totuși, m-aș fi așteptat la un demers mai ambițios și din partea altor state membre. Nu încape automulțumire când este vorba de siguranța copiilor noștri”, declara, la un moment dat, comisarul european pentru telecomunicații Viviane Reding. „Fac apel la statele membre să-și onoreze responsabilitățile și să informeze furnizorii de servicii despre disponibilitatea numerelor 116, astfel încât liniile de urgență socială să intre rapid în activitate în toată Uniunea Europeană. Dincolo de obligațiile juridice, pe care voi continua să le aplic energic, avem o obligație morală față de părinții și copiii europeni”, lucru pe care autorităţile din România şi, implicit, cele din Gorj, par să le fi înţeles.
 


Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: