Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Directorul CEO: Salariile minerilor şi energeticienilor nu vor creşte

Negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă din cadrul CE Oltenia încep astăzi, 7 ianuarie, dar ieri directorul companiei Laurenţiu Ciurel a spus deja că nu vor creşte salariile. În cazul acesta, liderii se duc doar pentru o porţie de scandal, pentru că veniturile sigur nu vor creşte. Ba ar putea chiar să scadă. Însă foarte interesantă este comparaţia pe care directorul a făcut-o între CE Oltenia şi Grecia. Spune că ceea ce se întâmplă acum la CE Oltenia seamănă cu ce se întâmpla în Grecia de acum câţiva ani, iar acum ţara este falimentară.

Sindicatele din minerit şi energie vor primă de vacanţă, prime de sărbători şi zilele meseriei, pentru copii, sporuri şi cote de cărbune şi energie. În plus, doresc o indexare a salariilor cu cota inflaţiei, aşa cum prevede şi legea. Nici nu a avut loc o primă discuţie, dar directorul producătorului de energie, Laurenţiu Ciurel, le-a tăiat elanul.

„Grecizarea“ CE Oltenia

Salariile nu vor creşte, anunţă Ciurel. „Nu. Spun de la bun început că nu se poate. Dacă asta este cu ceea ce vin. Vom încerca să identificăm unele zone în care contractul să devină mai favorabil pentru salariaţi. Dar uitaţi-vă în ce context european suntem şi cum se pune problema cu cărbunele. Populismele astea cu hai să cerem să dăm bine în faţa salariaţilor nu merg. Eu cred că angajaţii înţeleg mai bine situaţia“, a declarat directorul CE Oltenia.

Şeful companiei de electricitate a enumerat facilităţile acordate celor aproape 19.000 de salariaţi şi a sugerat că în ritmul acesta o să ajungem ca Grecia: la faliment. „Noi dăm aproape încă două salarii pe prima de vacanţă, mai dăm încă un salariu pe cele trei prime din timpul anului. Cam trei salarii suplimentare. Mai dăm încă un salariu pe acele cote de energie şi cărbune. Este cam ce se întâmpla în Grecia în urmă câţiva ani, când se încasau 14 salarii pe an şi se produceau şase. E greu de renunţat la nişte drepturi câştigate cu mulţi înainte când se producea mult, 15-30 TWh şi 30 de milioane de tone de cărbune. Erau alte vremuri, alte preţuri“, a declarat directorul general al companiei la postul Radio Infinit, reamintind că nu există o previziune pentru 2015 şi nu se ştie ce situaţie economică va avea firma.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: