Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Demiteri şi demisii din PDL Gorj

Mai mulţi consilieri locali din teritoriu nu vor accepta mandatele şi au ales să-şi dea demisia în urma rezultatelor din 10 iunie. Este o decizie normală, spune Ilie Crintea de la Bumbeşti Jiu. Nu la fel crede şi şeful pedeliştilor Ion Ruşeţ care nu mai vorbeşte despre demisie considerând că rezultatele sunt peste media pe ţară. Au mai fost puse în discuţie şi câteva excluderi. Şi mai interesant este că la Consiliul Judeţean nu vor fi validaţi se pare Nicolae Cilibiu, şef în campania aceasta, Gheorghe Mitescu şi Gheorghe Novac. Tot in sedinta BPJ s-a luat decizia ca foștii primari care isi negociaza funcția de vice să nu fie susținuți de PDL, pe motiv că au pierdut alegerile. 

Trădătorii din PDL sunt pedepsiţi de şefii de organizaţie prin excludere. Primul care a fost exclus a fost candidatul la Consiliul Judeţean, Ion Sanda, cel care s-a ocupat şi de organizaţia de Motru, acuzat de colegii săi că a trădat în favoarea USL. Cel care îi va urma este Marinică Niculescu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, acuzat l că i-a făcut campanie social democratului Florin Cârciumaru.

Ruşeţ şi Militaru s-au abţinut

Membrii Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al PDL Gorj au votat, cu două abţineri, excluderea lui Ion Sanda din Partidul Democrat Liberal. Interesant este că cei care s-au abţinut au fost chiar preşedintele Ion Ruşeţ şi prim-vicepreşedintele Severus Militaru, cei care-l acuză pe acesta de trădarea partidului. Militaru şi-a explicat gestul spunând că se ştie bine cu Sanda şi i-a fost greu să voteze pentru excludere. “A fost exclus domnul Sanda, consilier judeţean pe locul nouă, de la Motru. Eu m-am abţinut pentru că ştiu activitatea domnului Sanda, am avut o altă părere vis-a-vis de excludere şi m-am abţinut pentru că este şi omul meu de la Motru”, a declarat Militaru.

Pe lista trădătorilor este şi Marinică Niculescu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, acuzat de Ion Ruşeţ că i-ar fi făcut campanie primarului Florin Cârciumaru. “Domnul director de la SJA a procedat ca domnul Sanda. Deşi este candidatul nostru de pe poziţia opt, a făcut campanie domnului Cârciumaru în Drăgoieni, avem dovezi clare. Obligatoriu va urma excluderea sa din partid, pentru că nu tolerăm asemenea caractere”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful organizaţiei judeţene a PDL.

Şase consilieri şi-au dat demisia

Şase consilieri PDL şi-au depus mandatele, nemulţumiţi de rezultatele obținute la alegerile din 10 iunie. Este vorba despre trei consilieri de la Bumbești Jiu, în frunte cu Ilie Crintea, acesta candidând pentru funcţia de primar. Alţi doi consilieri de la Novaci şi-au depus mandatele. La fel s-a întâmplat şi la Peştişani, unde candidatul la primărie Nicolae Nicolcioiu nu a reuşit să obţină un rezultat prea bun. Toţi şase au rămas simpli membri de partid. “Este o decizie normală, având în vedere rezultatele obţinute în urma alegerilor”, a declarat Ilie Crintea, şeful organizaţiei de la Bumbeşti Jiu.  

ASUMARE

Deşi membrii nemulţumiţi ai PDL se aşteptau ca şedinţa de sâmbătă să fie hotărâtoare cu privire la cei care se fac responsabili, se pare că şefii de la Gorj exclud doar persoane pe care le consideră răspunzătoare de eşec, fără ca să-şi asume în vreun fel rezultatul alegerilor. Surse din interiorul PDL susţin că cel mai probabil, la cârma organizaţiei de la Gorj va fi numită o persoană dinafara, care se va ocupa de alegerile parlamentare până la alegerea unui nou preşedinte.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: