Copiii de la țară pun lumea în mișcare

Le datorăm totul. Sînt ultimele exemplare care mai cred în valori precum căsătoria (înainte de 30 de ani), sexul exclusiv normal că oral e păcat mare, mersul la biserică măcar de cîteva ori pe an, plata taxelor, munca în exces, creditele la bănci (pentru electrocasnice și telefoane, de obicei), mîncarea proastă și cancerigenă, băuturile proaste și cancerigene, presa proastă și cancerigenă, Mircea Badea, spray-ul în loc de deodorant, radioul, simțul civic, obligația de a avea o mașină cu eleron sau dacă nu cu eleron atunci cu praguri mai joase sau dacă nu cu praguri mai joase atunci măcar cu trapă. Copiii de la țară cred în toate astea și în multe altele și stau la baza industriei, a economiei, a consumismului, a societății și, în ultimă instanță, a orice li se dă. Nu fac mofturi, nu au păreri, nu se gîndesc la moarte și univers. Trăiesc așa cum respiră: teribil de regulat și cu un miros de ceapă impregnat adînc în ființa lor.

Sînt oamenii atît de impersonali încît, dacă n-ar exista Facebook-ul și alte medii în care ei înșiși se dau în vileag, ai putea să-ți trăiești viața fără să fii conștient de existența lor. Sînt oamenii ăia din sondaje, dacă cunoașteți. Știți cum mereu vi se pare uluitor că vă găsiți în minoritate indiferent ce sondaj s-ar face- Cînd vă uitați neîncrezători la cercurile alea împărțite pe culori și nu vă vine să credeți că există acei 4 români din 5 care cred în Biserică, acei 3 din 10 care nu știu că Pămîntul se învîrtește în jurul Soarelui, acei 1 din 5 care ar vota cu Dan Diaconescu. Nu vrea nimeni să vă mintă. Oamenii ăștia există printre noi.

Eu îi caut fascinat pe Facebook și le pătrund în vieți cît de mult pot. Vreau să le știu hobby-urile, vreau să le cunosc familia, vreau să știu ce muncesc, vreau să văd de unde fac cumpărăturile, ce muzică ascultă, ce cărți ar citi la o adică și tot așa. Cum îi recunoști- Momentan vă dau doar indiciu, poate revin cu chestiuni mai detaliate: dacă au o poză de la propria nuntă la poza de profil, atunci sigur fac parte din categorie. Dacă vedeți pe Facebook o poză de nuntă, deci, nu ezitați. Dați-i like și mulțumiți-i posesorului că, de secole, asigură funcționarea societății așa cum o cunoaștem și nici măcar nu-și dă seama de asta.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: