Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Contribuabilii gorjeni, interesaţi de eşalonarea datoriilor

Contribuabilii din Târgu Jiu au fost instruiţi de şefii Finanţelor Publice Gorj asupra reglementărilor care au apărut în ultima lună şi care se referă la măsuri de sprijin a celor aflaţi în dificultate financiară. Contribuabilii cu datorii la stat au fost interesaţi de modul în care pot beneficia de eşalonarea plăţilor.

Agenţii economici aflaţi în dificultate financiară pot beneficia de eşalonarea la plată a datoriilor fiscale pe o perioadă de maxim cinci ani cu îndeplinirea unor condiţii. În acest sens va trebui depusă o cerere, urmată de întocmirea unui dosar. Cei care au datorii sub 200 de milioane vechi nu au obligaţia de constituire a garanţiilor pentru obţinerea acestor eşalonări. „Penalităţile de întârziere şi majorările de întârziere vor fi amânate la plată până la finalizarea eşalonării, urmând ca la finalizarea eşalonării, dacă ea a fost respectată să beneficiaţi de scutirea totală a acestor obligaţii. Un lucru foarte important este că în această perioadă executarea silită asupra dumneavoastră nu mai poate funcţiona. Condiţia este să vă respectaţi termenul de eşalonare la plată”, spune Cristina Viaşu, reprezentantul Finanţelor Publice Gorj.

Cei care au obligaţii mai mari de 200 de milioane condiţia în plus este aceea de a constitui garanţii, care pot consta în bunuri mobile şi imobile, scrisoare bancară. „Puteţi garanta şi cu bunurile altei persoane, chiar şi cu bunurile dumneavoastră personale. Este greu să vii cu un asemenea gaj, dar în condiţia în care aveţi un plan de afaceri foarte bine stabilit pe care mizaţi şi care vă conferă certitudinea că puteţi să duceţi la bun sfârşit această eşalonare la plată  este mult mai bine sa beneficiaţi de ea şi să vă puteţi continua activitatea decât să fiţi ştrangulaţi de o executare silită asupra fondurilor bancare sau asupra sumelor pe care le aveţi de încasat”, mai menţionează Cristina Viaşu.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: