Comuna unde oamenii nici nu vor să audă de vaccinul anti-Covid

În timp ce în unele localități se fac liste cu oamenii care se vor vaccina în etapa a doua de imunizare împotriva Covid 19, în alte zone nu există nici măcar un doritor. Un exemplu este comuna gorjeană Scoarța. Aici, niciun localnic nu are în plan să se vaccineze. Primăria e dispusă chiar să le asigure oamenilor transportul până la Târgu Jiu dacă doresc să se vaccineze.

Chiar dacă a mers prin comună și le-a spus oamenilor unde se pot vaccina, primarul susține că nu sunt deloc doritori. Nici asistenții comunitari n-au reușit să convingă oamenii. „Nu a fost făcută o campanie să înțeleagă și omul de la țară ce înseamnă acest vaccin. Noi am publicat pliante, afișe pe care le-am împărțit. Am mers în teren, le transmit cetățenilor, dar sunt sceptici. Nu cunosc date despre acest vaccin. Nu se gândesc să se vaccineze. Și asistenții comunitari au mers prin comună să le spună despre acest vaccin, dar oamenii pur și simplu nu vor să audă de acest vaccin. Nu avem niciun caz care s-a vaccinat sau care își dorește acest lucru”, a spus primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

În plus, în comuna Scoarța, nu există un centru de vaccinare. Cei care vor dori să se vaccineze trebuie să meargă la Târgu Jiu. Primarul a spus că este dispus să ducă oamenii la centrele de imunizare chiar și cu mașinile primăriei sau mașinile personale ale angajaților. „Centru de vaccinare în comună, noi nu avem. Am primit niște adrese de la Prefectură, în care ni se specifică niște locuri de vaccinare pe raza municipiului Târgu Jiu, dar tot mai greu. Oamenii nu se pot duce cu microbuzele acolo. Noi avem microbuze școlare, dar nu le putem folosi pentru transportul cetățenilor. Dacă totuși ne vor solicita, le-am transmis că îi vom duce la centrul de vaccinare cu mașinile primăriei, mașinile personale, dar până acum nu ne-a solicitat nimeni acest lucru”, a mai spus edilul.

La rândul lor, oamenii se declară sceptici și nu au de gând să se vaccineze prea curând. „Nu știu prea multe despre acest vaccin. Eu aștept să se vaccineze Iohannis și apoi mă duc și eu”, a spus un localnic. „Eu sunt bolnavă, am multe alergii. Nu mă vaccinez și nici nu știu cât de sigur e acest vaccin. Dacă ne face mai mult rău decât bine. Am reușit până acum să nu ne îmbolnăvim cu acest virus și nu suntem așa îngrijorați”, a spus o altă localnică.

Vizualizări: 4,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: