Comuna din Gorj fără niciun asistat social

O comună din Gorj a rămas fără niciun asistat social. S-a ajuns în această situație după ce dosarele celor care au vrut să primească bani în schimbul câtorva ore de muncă în folosul comunității au fost analizate la sânge de angajații primăriei, care au stabilit că nu sunt îndeplinite condițiile. Situația prezentată este în comuna Bumbești Pițic.

De luni bune, Primăria Bumbești-Pițic nu mai are niciun beneficiar pe legea 416, pentru că nu au fost îndeplinite condițiile cerute de lege.

Localnicii ar fi vrut banii fără să presteze orele de muncă în comunitate. ”Nu avem nicio persoană la 416, pentru că nu s-au încadrat. Am avut la un moment dat două persoane, dar le-am scos pentru că nu veneau la muncă. Nu avem ce face. Am mai avea nevoie de serviciile lor, dar ne descurcăm cum putem. E mai greu la șanțuri, dar facem față”, a declarat Michy Nioață, primarul din Bumbești Pițic.

Locul asistaților social la treburile din comunitate a fost luat de salariații primăriei. ”Treaba asistaților sociali o facem cu salariații primăriei, cu șoferii, polițiștii locali. Lunar avem câte o acțiune de curățenie în comună la care participă funcționarii primăriei. Șoferul de pe microbuz ne ajută foarte mult, conduce și utilajele primăriei și multe treburi le facem și cu polițiștii locali, dar aceștia acum sunt la dispoziția poliției în perioada stării de alertă. E greu când avem de săpat sau curățat șanțurile, dar ne descurcăm. Trebuie să le facem pe toate”, a mai spus Nioață.

Vizualizări: 5,378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: