Coabitarea primarilor cu Ion Călinoiu

Şapte primari PNL şi trei primari PDL au participat la o şedinţă a Partidului Social Democrat Gorj, unde urma să fie desemnat candidatul PSD pe colegiul 2 Senat. Deloc întâmplător, toţi păstoresc localităţi din colegiul unde au loc alegerile. Înţeleg că au fost invitaţi de Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Călinoiu a vrut şi a reuşit să dea un semnal electoratului, că Mihnea Costoiu, candidatul PSD, este susţinut şi de primarii altor partide. Liberalii şi pedeliştii, în loc să reacţioneze şi să anunţe măsuri pentru ca o astfel de gafă să nu mai aibă loc, se mint şi ne mint spunând că primarii au fost păcăliţi şi că nu au ştiut că vor merge la şedinţa PSD. Poate că unii nu au ştiut, deşi nu cred, dar atunci de ce au stat până la finalul şedinţei, ba chiar şi la bufetul de după?

Primarii gorjeni au un prost obicei. Când le convine, de exemplu când au nevoie de votul consiliului local, spun că sunt politicieni şi negociază majorităţi. Când nu le convine, se dau administratori de comune şi susţin că sunt îndreptăţiţi să lase partidul la o parte, dacă astfel le aprobă Călinoiu nu ştiu ce finanţări. Primarii se mint şi ne mint când susţin că este normal să-şi trădeze partidul pentru interesul comunităţii.

Ion Călinoiu a învăţat foarte bine în ultimii ani să manipuleze politicienii din alte partide cu tot felul de promisiuni. La unii le promite fonduri, la alţii funcţii. Acu’, acu’ se rezolvă, îi asigură Călinoiu. Culmea este că mulţi îl cred, deşi este evident că foloseşte această tactică pentru a destabiliza opoziţia în săptămânile premergătoare campaniei electorale. Coabitarea putere-opoziţie şi traseimul politic din ultimii ani a făcut ca partidele din Gorj, mai puţin PSD, să îşi piardă identitatea. Cu traseişti şi cu primari care coabitează nu se poate construi un partid puternic în Gorj.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: