Ciocea: Primarii nu trebuie să se intimideze de anchetele DNA

Ion Ciocea, edilul comunei Bustuchin, recunoaşte că primarii gorjeni s-au cam speriat din cauza anchetelor DNA în care au fost implicaţi aleşii PSD de la Constanţa şi Mehedinţi, însă spune că nu ar trebui să se lase intimidaţi. Ba mai mult, consideră că anchetele în care sunt implicaţi Radu Mazăre şi Adrian Duicu au fost făcute pe considerente politice, scopul fiind acela de a se ajunge la  Victor Ponta. Primarul din Bustuchin mai spune că dacă nu ai furat nu ai de ce să te temi, dar nu exclude posibilitatea ca DNA să ajungă şi la Gorj.

Reporter: Credeţi că anchetele DNA, ultimele făcute asupra lui Radu Mazăre şi Adrian Duicu, vor influenţa rezultatele PSD la alegerile din luna mai?

Ion Ciocea: Nu cred că rezultatul alegerile va fi influenţat de anchetele DNA. Oamenii  ar trebui să se gândească la faptul că organele statului îşi fac treaba şi abia după pronunţarea rezultatelor să-şi facă o părere. Votul poate fi influenţat doar în cazul în care se constată că într-adevăr s-a furat. Până atunci operează prezumţia de nevinovăţie.

Rep.: Vă aşteptaţi ca preşedintele PSD, Victor Ponta, să gestioneze această situaţie?

I.C.: Nu ştiu ce să zic, dar părerea mea este că se face prea multă vâlvă politică. E adevărat că până nu faci foc nu iese fum, însă consider toate acestea ca fiind chestiuni de natură politică al căror scop este de a-l intimida pe premierul Victor Ponta, de a-l stopa cumva în acţiunile întreprinse de el.

Rep.: În ultima perioadă, se vehiculează tot mai mult zvonul că DNA va începe anchete şi asupra aleşilor PSD de la Gorj. Credeţi că se va întâmpla asta?

I.C.: De ce nu? Dacă sunt fapte şi sesizări. Oricând un primar poate fi pus în balanţă şi verificat. Se poate întâmpla şi cu mine, şi cu altul dacă există vreo sesizare. Cred că dacă n-ai furat nu are de ce să-ţi fie frică. Una este când greşeşti, dacă munceşti mai şi greşeşti, şi alta este când o faci intenţionat.

Rep.: Credeţi că primarii din Gorj sunt speriaţi din cauza anchetelor DNA din ultima perioadă?

I.C.: Este o situaţie deosebită. În momentul de faţă, nu se vorbeşte decât de dosare penale, de anchete DNA şi este normal ca primarilor să le fie frică. Mulţi spun că nu mai au chef de muncă, spun că le frică să mai semneze vreo hârtie de frică să nu-i ancheteze DNA. După părerea mea, cred că primarii nu ar trebui să se lase intimidaţi de anchetele DNA. Repet, cred că se face prea multă vâlvă politică.

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: