CEO lasă Craiova fără agent termic din toamnă. Protest!

Energeticieni de la termocentralele din Ișalnița, Craiova II și Turceni au protestat luni în fața Prefecturii Dolj. Liderul sindical Ion Vîlceanu a spus că, după cele patru zile de pichetare, vor fi și alte forme de protest, inclusiv greva foamei.

Vîlceanu a spus că oamenii care lucrează la Craiova II vor să știe care sunt planurile pentru externalizarea termocentralei, prinsă în programul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia pentru anul 2023. Problema a fost discutată săptămâna trecut și cu ministrul Energiei, Virgil Popescu. “Domnul ministru ne-a zis textual: Dacă Primăria Craiova nu va intra în acționariatul viitoarei companii, termocentrala nu va mai furniza agent termic din toamnă pentru oraș. Deja au făcut o notificare către Primăria Craiova, ca doamna primar să spună dacă mai are nevoie de agent termic. Vă dați seama, vorbim de peste 60 de mii de apartamente, va fi practic un genocid social”, a spus Vîlceanu.

Principalele două motive care au scos energeticienii în stradă sunt legate de reducerea vârstei de pensionare pentru salariații din termocentrale, dar și adoptarea de către guvern a unei ordonanțe în baza căreia salariații care vor fi concediați colectiv să beneficieze de plăți compensatorii. “Este nevoie de venit de completare pe cel puțin doi ani, iar ordonanța să fie valabilă pe perioada planului de restructurare, până în 2025”, a spus Vîlceanu.

La Târgu Jiu este a treia săptămână de pichetare.

Vizualizări: 5,693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: