CE Oltenia: Concedierile, de la 1 iulie. Zeci de echipe lucrează la planul de restructurare!

Zeci de angajați ai Complexului Energetic Oltenia vor implementa măsurile prevăzute în planul de restructurare. Mai exact, nu mai puțin de douăzeci de echipe au fost desemnate pentru fiecare măsură prevăzută în proiect. Daniel Burlan, managerul companiei, a anunțat că au fost făcuți deja primii pași pentru aplicarea programului de restructurare.

În primă fază, compania a anunțat că este în căutarea unui consultant pentru parcurile fotovoltaice. A primit deja oferte și pentru centralele pe gaze.

“Avem sarcinile bine delimitate. Pentru fiecare măsură stabilită în planul de restructurare, avem 20 de conducători de proiect. 20 de echipe care lucrează pentru fiecare măsură din planul de restructurare. S-a scos la licitație consultantul pentru parcurile fotovoltaice, cel care va întocmi caietul de sarcini, ne va asista pe toată perioada de implementare a acestui proiect. Locațiile sunt stabilite. Identificăm și altele. Pentru centralele pe gaze, au început să vină ofertele”, a anunțat Daniel Burlan, managerul companiei, la Gorj TV.

De la 1 iulie, vor fi făcute și primele concedieri. Burlan a ținut să sublinieze că vor pleca doar angajații aflați în prag de pensionare. Ceilalți, care lucrează în perimetre ce urmează să fie închise, vor fi mutați să lucreze în centralele pe gaz ori în parcurile fotovoltaice. Burlan a declarat că se va face reconversie profesională pentru mii de mineri și energeticieni.

„Sunt opt perimetre pentru parcuri fotovoltaice, două centrale pe gaz. Toate au componente. Sunt unități care trebuie să asigure aceste componente. Sunt mii de locuri de muncă. Un număr foarte mic de personal va fi disponibilizat cu plăți compensatorii. Cea mai mare parte a personalului care va pleca din activitate este cea care îndeplinește condițiile de pensionare. Am început planul de disponibilizare care va fi pus în aplicare cu data de 1 iulie. Am început să lucrăm la ce înseamnă protecția mediului, să refacem acele proiecte de închidere și ecologizare a perimetrelor miniere”, a mai anunțat Daniel Burlan.

Vizualizări: 10,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: