Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Cariera Jilț Nord, o lună de funcționare

Cariera Jilț Nord ar mai putea funcționa o lună, a atenționat directorul Diviziei Miniere din CE Oltenia, Daniel Antonie. Acesta a menționat că se fac toate demersurile, la nivelul ministerelor, pentru a rezolva problema de la Jilț, iar minerii au scăpat de șomaj tehnic, deocamdată. Antonie a dispus formarea unei comisii la nivelul comunității, care să meargă să mai discute cu bătrânul care nu dorește să-și vândă terenul aflat în fața excavatoarelor.

Situația la Jilț Nord este gravă, a declarat directorul Daniel Antonie. Directorul general executiv Laurențiu Ciurel a declarat acum câteva săptămâni că la Jilț mai funcționează unul din cele șase excavatoare. Șeful Diviziei Miniere spune că trei excavatoare funcționează, trei nu. Chiar și așa, mai mult de o lună nu mai poate continua activitatea. Antonie și Ciurel au fost și au discutat cu Aristică Drăgotoiu, omul care deține terenurile din fața utilajelor. Bătrânul nu cedează, dar angajații sunt dispuși să meargă în șomaj tehnic, spune Antonie. “A zis că nu-l interesează banii. Am fost apoi și am stat de vorbă cu oamenii. Știți că au înțeles. Pur și simplu, pentru că acolo funcționează trei din șase excavatoare. Mai au de funcționat aproape o lună de zile după care se opresc, pentru că siguranța utilajelor este pusă n pericol. Chiar puneau problema, ce să facem, ne ducem în șomaj tehnic. Singura soluție la această oră este să facem presiuni la nivel ministerial pentru a trece această hotărâre”, a declarat Antonie la TV Sud. Bătrânul cere acum cinci miliarde pentru un hectar. “Până atunci, am propus formarea unei comisii din primar, UMC, Divizie minieră și lider de sindicat si reprezentanți 20-30. Să meargă la el la poartă să mai negocieze. Să mai discute o dată. Nu știu dacă poate să realizeze că oprește activitatea să spun a 1050 de oameni, unde lucrează și fiul lui”, a mai spus directorul.

VARIANTE

Variantele pentru a rezolva această problemă sunt fie aprobarea unei hotărâri de guvern care să permită transferul unor sume din contul CE Oltenia în cel al Ministerului de Finanțe, pentru a putea despăgubi omul, fie grăbirea demersurilor pentru aplicarea Legii 255, care ar face posibilă strămutarea bătrânului cu doar câteva sute de milioane de lei vechi.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: