Când vor avea motrenii căldură în locuinţe

Cei circa 6.500 de beneficiari de încălzire centralizată de la Motru vor avea căldură în locuinţe de la sfârşitul acestei luni. Conducerea uzinei de Termoficare anunţă că centrala este pregătită pentru sezonul rece şi, dacă temperaturile vor scădea, instalaţia va fi pornită în ultima decadă a lunii octombrie. Preţul gigacaloriei va rămâne tot de 160 lei până la finele anului, spune administraţia locală din Motru. Primarul Dorin Hanu este de părere că nici anul viitor nu va fi majorat preţul gigacaloriei pentru cetăţeni.

Centrala mare a Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru este pregătită în această perioadă, astfel încât de luna aceasta să fie pornită, dacă temperaturile vor continua să scadă. Se fac lucrări de înlocuire a unor conducte la cazanul mare, dar şi reviziile necesare pentru punerea în funcţiune a instalaţiei. Anul acesta s-au investit circa 2 milioane de lei pentru reabilitarea instalaţiei care produce agentul termic, astfel încât centrala să funcţioneze cât mai bine.

Banii au fost alocaţi atât de la bugetul unităţii, cât şi din fonduri de la stat, dar şi de la administraţia locală. „Ne pregătim să pornim centrala pentru ultima decadă a lunii octombrie. O să fim pregătiţi să o pornim, dacă temperaturile o vor cere, până la 1 noiembrie. Am făcut reviziile şi continuăm intens cu o firmă specializată care ne schimbă ţevile cazanului. Pentru reviziile şi reparaţiile de anul acesta am alocat 1 milion de lei numai pe cazanul mare din bugetul societăţii. Au fost necesare datorită problemelor apărute în anii anteriori. Am mai primit şi prin programul de termoficare 1 milion de lei, bani alocaţi de statul român şi de către primăria municipiului Motru cu care am echipat cazanul cu aparatură de măsură şi control astfel încât funcţionarea să fie una în siguranţă şi eficientă”, a precizat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

Nu se va modifica preţul gigacaloriei

Cetăţenii municipiului Motru vor plăti acelaşi preţ la gigacalorie la fel ca şi anul trecut. Administraţia locală anunţă că preţul nu va fi modificat până la sfârşitul anului şi există şanse ca nici anul viitor să nu se umble la preţ, spune primarul Dorin Hanu. „Nu există niciun motiv pentru a scumpi gigacaloria însă intenţia noastră este de a nu o scumpi. Preţul este de 160 de lei pe gigacalorie până la sfârşitul anului. Şi aşa la Motru situaţia socială este destul de delicată, veniturile sunt foarte mici şi cred că nu se pune problema de a mări gigacaloria. UATAA va trebui să vină la sfârşitul anului cu o nouă fundamentare pentru anul viitor în care să aducă la cunoştinţă preţul de producţie real. Consiliul Local va decide, va mări sau nu, dar nu se va mări, vă asigur eu”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: