Autorecenzarea, prelungită până în 27 mai

Perioada de autorecenzare a fost prelungită până în 27 mai, a anunţat, vineri, Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică.

„Cel puțin două criterii ne-au dus la analizarea unei asemenea situații: în primul rând interesul populației și iî al doilea rând o posibilă cale de reducere a costurilor recensământului populației și locuințelor”, a adăugat șeful INS, precizând că autorecenzarea a fost un succes, până acum fiind completate online peste 8,4 milioane de chestionare.

Aurorecenzarea trebuia să se încheie pe data de 15 mai, urmând să începă faza a doua a recensământului în care operatorul ar fi realizat interviuri faţă-în-faţă cu cei care nu s-au autorecenzat online.

Pentru a-i determina pe oameni să completeze chestionarele în mediul online, autoritățile au decis să acorde o zi liberă celor care se autorecenzează. Astfel, angajatorii sunt obligați să le acorde salariaților o zi liberă, plătită, dacă aceştia dovedesc că au completat formularul online în prima etapă a recensământului populației 2022.

Dovada autorecenzării nu se eliberează imediat, ci în termen de 7 zile de la momentul completării chestionarului.

Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie.

Vizualizări: 572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: