Așteaptă și trei luni pentru un RMN. Spitalul caută personal!

Situație complicată pentru bolnavii care așteaptă chiar și trei luni pentru o investigație RMN. Pentru că Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu nu are personal suficient decât pentru a funcționa cu o singură tură, pacienții sunt nevoiți să se înscrie pe lunga listă de așteptare. Unitatea medicală caută să angajeze trei medici noi ca să poată funcționa Secția de Radiologie în două schimburi. Astfel, oamenii n-ar mai fi nevoiți să aștepte luni de zile până să le vină rândul la RMN.

În prezent, timpul de așteptare depășește chiar și trei luni. A recunoscut acest lucru și managerul unității medicale, Dumitru Vienescu. El a explicat că se lucrează într-o singură tură la Secția de Radiologie și, din acest motiv, lista lungă de așteptare.

Pentru a mai reduce din acest timp de așteptare, spitalul caută să mai angajeze trei medici. „Pe partea de Radiologie, avem programări la RMN pe o perioadă foarte mare. Acest RMN funcționează deocamdată doar în tura întâi. Aș vrea să dezvolt acest sistem și în tura a doua astfel încât să scadă numărul de pacienți, să nu mai aștepte atât de mult. Așteaptă și mai bine de trei luni. Vrem să angajăm niște medici, trei posturi, ca să reducem din această așteptare foarte mare a pacienților”, a spus Vienescu, la Accent TV.

Și nu este singura secție unde există deficit de personal. Zece medici caută să angajeze unitatea medicală. „Și la Boli Infecțioase, la Laboratorul de analize medicale, Compartimentul de Neurochirurgie, avem aparatul necesar, am avut un medic care a lucrat prin contract de prestări servicii, dar vrem un medic angajat pe o perioadă nedeterminată. Sperăm să se înscrie măcar un medic, să avem în maximum o lună un medic ca să fie program de șapte-opt ore și la acest compartiment. Și la Neuropsihiatrie infantilă ducem lipsă. S-a scos post la concurs, nu s-a prezentat nimeni. Reumatologia, hematologia, de asemenea, dorim să le extindem, am făcut structuri organizatorice”, a mai declarat Dumitru Vienescu.

Nu mai puțin de 12 medici vor fi angajați la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Posturile sunt cu normă întreagă. Spitalul are nevoie de un psihiatru, un oftalmolog, de doi radiologi și trei specialiști în boli infecțioase, un neurochirurg și un medic specialist în medicină de laborator,
De asemenea, SJU Târgu Jiu caută trei medici rezidenți în ultimul an. Un post este la secția ATI II, iar celelalte două la Neonatologie.

Dosarele de înscriere vor fi depuse la sediul spitalului. Anunțul de angajare a fost publicat în data de 28 mai. Potrivit conducerii spitalului, medicii au la dispoziție 15 zile calendaristice pentru a depune cererile de înscriere. Taxa de concurs este de 150 de lei.

Vizualizări: 2,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: