Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Anunţul celor 2.000 de concedieri provoacă proteste în CEO

Sindicatul Minier Independent Berbeşti condus de Constantin Chelcea solicită autorităţilor să facă demersuri pentru a rezolva problema angajaţilor din unitate, care riscă să fie concediaţi. CE Oltenia vrea să concedieze de la 1 februarie 2.000 de angajaţi, dintre care 1.200 de la Berbeşti. Circa 400 de angajaţi de la Berbeşti provin din zona Roşia de Amaradia din Gorj. „Vrem să muncim, nu vrem să murim“, au transmis sindicaliştii. „Noi,  parcă am fi o pacoste pentru unităţile din Gorj! Nu ne bagă nimeni în seamă! Vrem să facem un miting de protest, aici, la Berbeşti, apoi altul la Râmnicu-Vâlcea”, a declarat Constantin Chelcea, liderul sindical.

Liderii de sindicat din Berbeşti vor o întâlnire cu premierul Victor Ponta. „Cerem reprezentaţilor CJ Vîlcea să solicite o întâlnire cu participarea reprezentanţilor ministerelor de resort, primului-ministru, CEO şi reprezentanţii celor doua cariere pentru discuţii in ceea ce priveşte stingerea datoriilor si rezolvarea cat mai urgenta a problemelor apărute la nivelul celor doua cariere producătoare de lignit“. Sindicaliştii fac apel la Guvern şi autorităţi să intervină pentru găsirea unei soluţii pentru deblocarea situaţiei în care se află salariaţii celor doua cariere Berbeşti şi Alunu. Carierele au datorii istorice de peste 200 de milioane de lei la Complexul Energetic Oltenia pentru cărbunele livrat. „Salariaţii celor doua cariere riscă să intre în şomaj, fapt ce ar duce la apariţia unor grave probleme sociale ce vor afecta atât populaţia celor două localităţi, cât si populaţia oraşului Vîlcea“, transmit aceştia.

Chelcea a mai spus că ori între Crăciun şi Anul Nou, ori după Revelion, vor organiza un protest pentru a atrage atenţia autorităţilor. Din cei 1.200 de angajaţi de la Berbeşti, câteva sute sunt din Gorj, nu din Vîlcea, aşa cum explică sindicatele şi autorităţile locale dezinteresul faţă de acest subiect.

Apocalipsa vine până la urmă

Conducerea CE Oltenia doreşte externalizarea celor două cariere, dar dacă până la 1 februarie nu va fi gata procedura de transfer atunci se trece la disponibilizarea salariaţilor. CEO a notificat Consiliul Judeţean Vîlcea, dar şi Guvernul că mai are bani pentru Berbeşti doar pentru ianuarie şi că din februarie vor fi oameni daţi afară. Pe 21 octombrie, Laurenţiu Ciurel a declarat la TV Sud că: „Asta e a patra campanie. Am trecut parlamentare, locale, tot felul. De atunci venea Apocalipsa, imediat după campanie. Le repet, am un plan de management, în care scrie clar ce fel de disponibilizări voi face, că o ducem la greu, ba pe plus, ba pe minus, e altă treabă. Nu, planul meu de ieşiri din sistem va fi acoperit o dată şi jumătate prin externalizarea carierei Berbeşti, care e un aşa numit activ toxic. Cei care speculează pe tema asta o să vadă încă o dată că nu au avut dreptate şi o să-şi păstreze muniţia pentru următoarele alegeri când vor spune iar că imediat după alegeri vom disponibiliza“.

Conducerea CEO transmitea, ieri, printr-un ziar local faptul că această concediere colectivă nu este făcută pe ascuns, deoarece este prevăzută în planul de management al lui Laurenţiu Ciurel, directorul general. În realitate, Ciurel a evitat în aceşti doi ani să-şi pună în aplicare planul de a face concedieri colective din cauza mizelor politice ale PSD: alegeri parlamentare şi alegeri prezidenţiale. Cum acestea au trecut, Ciurel şi-a adus aminte că nu a dat afară câte 600 de oameni pe an. De asemenea, tot Laurenţiu Ciurel declara în emisiunile de un post local de televiziune că îşi face planul anual de restructurare deoarece se retrag foarte multe persoane la pensie sau părăsesc sistemul. Şi în 2013, şi în 2014, directorul CE Oltenia a declarat că au fost sute de persoane care au ieşit mai devreme din sistem. Directoratul a aprobat în ultimii doi ani o decizie prin care cei care mai aveau puţin până la pensie şi solicitau încetarea contractului primeau maxim 6 salarii.

Printre cei 2.000 de angajaţi care vor fi concediaţi se află şi cei din Brăila, de la Termocentrala Chiscani.

„Cum a trecut campania a început să vină potopul. Din Roşia de Amaradia sunt mulţi care lucrează la Berbeşti şi o parte din ei se vor găsi pe această listă de disponibilizări. Oamenii în loc să se bucure, aceste sărbători vor fi negre pentru ei“

Liviu Cotojman, primar Roşia de Amaradia

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: