Angajaţii primăriei, obligaţi să păzească afişele PSD

Situaţie incredibilă la Alimpeşti, unde primăriţa Elena Mosor şi-a pus angajaţii de la Gospodărire Comunală să păzească panourile cu afişele partidului. De când a început campania oamenii nu mai fac altceva. Ei îşi petrec noaptea păzind mutrele candidaţilor de teamă că adversarii le-ar putea rupe. După ce presa a ajuns în zonă, primăriţa Elena Mosor spune că va retrage oamenii de la păzit pesediştii lipiţi pe panouri.

De la începutul campaniei, oamenii sunt nevoiţi să stea de pază de la 10 seara până la 6 dimineaţa. Cei care se apropie de panouri sunt întâmpinaţi de angajaţii care sunt înarmaţi cu lanterne şi bâte.

Oamenilor nu le convine, dar nu au ce face. Unii stau în gherete unde nu există nici măcar un scaun. Alţii se roagă de vecini să le permită să stea la ei acasă, dar într-o cameră cu vedere la panoul electoral. Ca nu cumva să lipsească vreun afiş. „Stau în casa asta aici, sus colo… M-am rugat de vecinul ăsta, eu sunt de aici din zonă, m-am rugat pentru când ploua. N-am ce să fac, dacă aşa ne a pus“, a spus un angajat jurnaliştilor de la Digi 24.

De când au grijă de afişele electorale salariaţii primăriei nu mai lucrează ziua, ci doar noaptea. Paza afişelor electorale se face în condiţiile în care există poliţişti locali în comună. Mai mult, banii publici sunt folosiţi tot în acest scop. Angajaţii primăriei, care pentru o lună sunt paznici pentru afişele electorale, au un salariu de 850 de lei. „E vorba de bani publici, oamenii nu plătesc oamenii ăştia să păzească panouri electorale, îi plătesc să întreţină conducta de apa, şanţurile“, a declarat consilierul Leonida Belgher.

Primăriţa Elena Mosor a declarat că nu va mai pune angajaţii instituţiei să păzească afişele, însă a fost deranjată de prezenţa jurnaliştilor acolo. 

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: