Angajaţii CEO, recalificaţi printr-un proiect pe fonduri europene
Aproximativ 200 de gorjeni vor recalificaţi printr-un proiect lansat pentru sprijinirea zonelor foste industrializate. Dintre aceştia, cei mai mulţi sunt angajaţi din cadrul Complexului Energetic Oltenia care nu sunt calificaţi în meseriile pe care le practică. Este vorba despre excavatorişti, operatori cazane, electricieni şi lăcătuşi. Proiectul naţional „Proactivitate pe piaţa muncii, cu accent pe zone foste industrializate din regiunile Sud-Vest, Centru şi Nord-Vest” a fost lansat ieri şi la Târgu-Jiu, perioada de implementare fiind de nouă luni.
Judeţul Gorj a fost selectat pentru implementarea proiectului din cauza disponibilizărilor masive din ultimii ani. Proiectul lansat de Asociaţia Global Help, la Târgu Jiu, în prezenţa autorităţilor judeţene, se adresează unui grup ţintă de 560 de angajaţi din energie, sănătate şi turism, însă vor fi vizate doar 200 de persoane din Gorj. Cei mai mulţi vor fi angajaţi din cadrul Complexului Energetic Oltenia. „A fost ales Gorjul pentru că acest judeţ face parte din fostele zone industriale, precum şi din cauza disponibilizărilor. Proiectul se adresează doar angajaţilor ce urmează să fie recalificaţi pentru a avea alternative. Dintre cei 200 de angajaţi din Gorj, un număr de 140 de angajaţi vor fi din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Sunt persoane care lucrează, dar nu au calificare în meseriile respective. Aceştia vor participa la cursuri de recalificare în meseriile: excavatorist, operator cazane, sudor, electrician şi lăcătuş. Pe lângă aceste cursuri, vom mai organiza şi activităţi de formare profesională pentru baby sitter, îngrijitori bătrâni la domiciliu şi administratori-pensiune”, a declarat Andra Brezniceanu, preşedinta Asociaţiei Global Help.
Pe lângă reprezentanţi ai asociaţiilor şi instituţiilor publice din Gorj, la eveniment au participat prefectul Alin Văcaru şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu. „Ne onorează faptul că un astfel de proiect se desfăşoară şi în judeţul nostru pentru că le oferă oamenilor alternative prin recalificarea lor în diferite meserii. Sunt convins că acest proiect s-a implementat în urma unor studii, ţinându-se cont de nevoile judeţului”, a declarat Alin Văcaru.