ANCHETĂ: Bătut de poliţişti în pădurea de la Baia de Fier

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din comuna Alunu acuză poliţiştii gorjeni că l-au snopit în bătaie. Gheorghiţă Manolache spune că oamenii legii l-au agresat după ce a fost oprit în trafic şi a refuzat să sufle în etilotest. A declarat că totul s-ar fi petrecut într-o pădure, la Baia de Fier, în drumul spre Novaci, unde era dus pentru a-i fi recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Cert este că bărbatul consumase alcool, acesta fiind şi motivul pentru care a refuzat să se supună testului. Omul nu ştie cine sunt cei doi poliţişti care l-au bătut de Sf Gheorghe, însă documentele de reţinere a permisului sunt semnat de agentul Petre Tudor. Leziunile sunt confirmate de medicul legist, iar Gheorghe Manolache a depus plângere la poliţie.

Gheorghiţă Manolache a petrecut miercuri onomastica cu familia acasă, la Alunu. A plecat cu maşina la Alimpeşti pentru a duce rudele cu care chefuise toată ziua, deşi băuse.

L-au bătut după care i-au luat permisul

La întoarcere spre casă, pe raza localităţii a fost oprit de poliţiştii de la Rutieră care i-au cerut să sufle în etilotest. Bărbatul spune că a refuzat, conştient fiind de faptul că băuse alcool, motiv pentru i s-a comunicat că trebuie să meargă la spitalul din Novaci pentru a-i fi recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Bărbatul spune că, pe drum, poliţiştii au oprit maşina şi l-au dus în pădure unde l-au luat la bătaie. „Băusem vreo trei beri şi am refuzat, era dreptul meu. Am plecat din Alimpeşti. La pădurea Băii am fost băgat în pădure cu maşina, se poate verifica, pentru că papucii sunt în pădure. M-au dat jos şi m-au luat la bătaie. Sunt vânăt şi în cap, şi pe mâini, coaste. Au dat cu picioarele în mine, fără niciun motiv, fără nicio explicaţie. Mi se părea normal să-mi ia permisul dar nu să mă bată ca pe un criminal”, a declarat Gheorghiţă Manolache.  Omul spune că oamenii legii au încetat să-l mai lovească în momentul în care acesta şi-a sunat fiica căreia i-a transmis că nu va mai ajunge acasă viu. Cert este că într-un final acesta a ajuns la Spitalul din Novaci unde i-au fost recoltate probe biologice, rezultând o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii reţinându-i permisul de conducere.

Leziunile, confirmate de medic

Pentru a face dovada că a fost bătut, Gheorghiţă Manolache a mers ieri la medicul legist pentru a fi examinat. În certificatul medico-legal parafat de doctorul Dan Creţan se arată că „Prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu un corp dur. Leziunile pot data din 23.04.2014. Leziunile necesită de la producere 5-6 zile de îngrijiri medicale şi nu au pus în primejdie viaţa victimei”. Gheorghiţă Manolache a făcut şi o plângere la sediul IPJ Gorj. „Mare lucru nu ştiu dacă se poate întâmpla în ţara asta, dar nu vreau să mai treacă şi alţii prin câte am trecut eu. Am trăit o dramă şi eu şi familia mea”, a spus acesta.  Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj va face o anchetă în acest caz. „Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj a dispus de urgenţă efectuarea de verificări, pentru lămurirea cu exactitate a situaţiei de fapt”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. 

Vizualizări: 435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: