Alarmă! Jocul pandurilor scârţâie serios !

Nici n-a început bine sezonul şi semnalul de alarmă a fost tras deja la Pandurii. Trupa lui Grigoraş s-a făcut de râs o repriză în faţa unei nou promovate şi revirimentul din repriza secundă nu poate anula gustul amar lăsat suporterilor. Pandurii arată momentan departe de pretenţiile unei echipe din top 10.

Deşi e poate prea devreme de tras concluzii, în acelaşi timp e greu de explicat jocul foarte slab al pandurilor din prima repriză de la Piatra Neamţ. A fost departe şi de pretenţiile unei echipe care se luptă să scape de retrogradare, ca să nu mai zicem de una care-şi propune un loc în primele 10. Grigoraş are multe probleme de rezolvat şi timpul nu-i este aliat.

Apărare visătoare şi gafe pe bandă rulantă

Deşi s-a străduit să rezolve problemele din defensivă, Grigoraş a mai încărunţit un pic după ce a văzut la Piatra Neamţ. Nesincronizări, ezitări, respingeri greşite şi pase aiurea. Toate acestea au făcut parte din „arsenalul” defensivei lui Grig care a avut mare noroc că a scăpat doar cu un gol primit din cele 4 şanse clare ale nemţenilor din prima repriză. „Campioni” la gafe au fost ivorianul Viera şi Grecu. Primul a greşit o pasă simplă din care s-a născut golul lui Gafiţa iar Grecu a fost făcut vraişte de Omerbegovic.

Fundaşul stânga, care poate să-şi ia gândul de la lista lărgită a lui Piţurcă după astfel de evoluţii, a fost şi schimbat la pauză cu Vlad. Nici Chircheş nu a părut în apele lui şi se vede că are puţine jocuri în picioare în ultima perioadă. La puncte pozitive îl putem trece doar pe Rusu care a fost luptător ca de obicei, fără realizări însă. În poartă Lazar nu poate fi acuzat de nimic la golul lui Gafiţa dar nici nu a avut vreun şut greu de apărat.

Dacă jucam şi în a doua repriză cum am făcut-o în prima, plecam umiliţi de la Piatra Neamţ şi pierdeam cu 3 sau 4 la zero. Nu mi-am recunoscut echipa, dar am fost mai rece cu elevii mei la pauză şi am remediat problema”.

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Mijloc lent şi lipsit de inspiraţie

Nici la mijloc lucrurile nu au stat deloc roz. Grigoraş a preferat un trio format din căpitanul Pintilii, Cristea şi Vranjes. Primul a jucat mult sub potenţialul său şi încă e departe de forma maximă după accidentarea suferită în pregătiri. Colac peste pupăză, Pintilii a şi ieşit accidentat spre finalul meciului. Cristea şi Vranjes trebuiau să fie oamenii de creaţie dar au fost departe de aşteptări. De altfel de multe ori acţiunile mergeau direct pe ruta Viera-Stromajer sau Chiricheş-Lemnaru, sărind peste faza de construcţie. Unde e echipa care anul trecut pasa mai mult decât orice adversar şi primea titulara măgulitoare de tiki-taka?  Poate revenirea „giuvaierului” Voiculeţ după suspendare să aducă un prim răspuns pozitiv.  

Greu cu 3 vârfuri

În fotbal uneori nu doar numărul atacanţilor determină forţa ofensivă a unei echipe. Pandurii au jucat cu 3 vârfuri autentice la Piatra Neamţ dar în prima repriză au fost invizibili pe teren. Pasele au ajuns greu la Batin, Lemnaru şi Stromajer şi doar execuţia de geniu a ultimului a adus golul. Lemnaru nu a părut în apele lui în banda dreaptă iar Batin mai are mult de tras până să devină golgeterul de care au nevoie gorjenii. Ocazia rarisimă ratată de atacantul adus de la CFR Cluj, arată că acesta trebuie să lucreze la fineţea execuţiilor.

“ Ne-am pus mari speranţe în acest meci, le-am explicat băieţilor că trebuie să fim o echipă ca să începem bine acest campionat. Am arătat ca o echipă doar în a doua repriză, în prima am părut nişte amatori. Am intrat cu ifose de vedete şi pînă ne-am trezit era deja 1-0”, Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

CONCLUZIE

Pandurii trebuie să-şi îmbunătăţească urgent jocul dacă vor să spere la obiectivul propus, adică locurile 6-10. În apărare echipa depinde de forma lui Chiricheş iar la mijloc de capacitatea de efort a „motorului” Pintilii. Pe viitor Grigoraş ar putea renunţa la un atacant pentru a întări linia de creaţie, adică mijlocul. Modulul 4-4-2 folosit în finalul sezonului trecut a dat roade dar Grig ar fi nevoit să facă o alegere grea, adică să scoată din primul 11 pe unul dintre Lemnaru, Stromajer şi Batin.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: