A votat împotriva lui Dan Vîlceanu, la audieri

Dan Vîlceanu, propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Fostul său coleg, deputatul neafiliat Ionel Dancă a explicat de ce nu i-a dat un vot favorabil șefului PNL Gorj.

„Am votat astăzi împotrivă la audierea ministrului PNL-PSD Dan Vîlceanu, desemnat pentru ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Votul meu a fost în primul rând un vot politic împotriva unui candidat susţinut de o alianţă toxică PNL - PSD, formată împotriva voinţei membrilor şi simpatizanţilor PNL”, explică Dancă.

Mai mult, fostul liberal susţine că Vîlceanu a oferit „răspunsuri jenante” şi că ar fi primit „cu îngăduinţă” un vot de abţinere, judecând după maniera în care s-a prezentat.

„I-am adresat trei întrebări concrete esenţiale pentru viitorul ministru al Fondurilor Europene şi la două nu a ştiut să răspundă, iar la a treia nu a mai răspuns. L-am întrebat care sunt condiţionalităţile asumate de România care trebuie realizate până la sfârşitul acestui an şi în ce stadiu sunt pentru a putea primi următoarea tranşă de fonduri din PNRR? A încercat un răspuns evaziv, iar la insistenţa mea, de a răspunde concret care sunt aceste condiționalități, s-a scuzat că «PNRR are 1.500 de pagini...»”, a scris Ionel Dancă, miercuri, pe Facebook.
De asemenea, deputatul a adăguat că la întrebarea esenţială pentru nou exerciţiu financiar 2021-2027, Vîlceanu nici nu a mai încercat să ofere un răspuns.


„A fost salvat de preşedintele de şedinţă de la PSD care a cerut scurtarea discuţiilor. Îl întrebasem să ne spună ce tipuri de intervenţie şi măsuri va susţine din Fondul de Coeziune şi care vor fi finanţate din Fondul European de Dezvoltare Regională. Asta e! Viitorul ministru PNL-PSD de la Fonduri Europene, nu este nici primul şi probabil nici ultimul care prin rotaţie va avea posibilitatea să se califice la locul de muncă!”, a conchis Dancă.

La audieri, deputatul Dan Vîlceanu a spus că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are trei mari direcții de acțiune: închiderea exercițiului financiar 2014-2020, deschiderea exercițiul financiar și a programelor pentru perioada 2021- 2027 și implementarea PNRR.

Vizualizări: 6,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: