A murit în Spania. Foștii colegi de la casa de copii o vor acasă!

Mobilizare în rândul tinerilor proveniți din fosta casă de copii din Târgu Jiu, pentru repatrierea unei colege de-a lor, care a murit în Spania. Este vorba de Claudia Oncica în vârstă de 42 de ani, care a plecat în urmă cu mai bine de un an la muncă în străinătate, iar acum două săptămâni a fost găsită zbătându-se între viață în moarte în apartamentul în care locuia cu iubitul ei român. După mai multe zile de comă, Claudia Oncica a decedat. Prietenii spun că a suferit un accident vascular, a fost supusă unei intervenții chirurgicale, însă organismul acesteia a cedat. Alte surse au susținut că tânăra a fost ucisă, dar apropiații spun că nu ar fi așa.

Claudia Oncica a fost părăsită de părinți încă de mică și a crescut în casa de copii de la Târgu-Jiu. Atunci când a împlinit vârsta de 18 ani a ieșit din sistemul de protecție și locuia alături de colegii ei într-un internat școlar din municipiu.

Pe lângă ajutorul social pe care îi primea de la primărie, Claudia Oncica muncea din greu să-și depășească condiția, făcând curățenie prin baruri, saloane de înfrumusețare sau în locuințe, înainte să plece în străinătate. ”Dumnezeu să o ierte! Păcat de ea. Eu o știu de foarte mulți ani și era foarte respectuoasă, mie nu mi-a cerut niciodată bani, ea avea, că muncea pe unde găsea, nu practica prostituția. Cu câteva luni în urmă am vorbit seara târziu cu ea pe cameră și spăla într-o bucătărie din afară și-mi zicea că muncește, dar are și mașină de limpezit vase și mi-a arătat”, este unul dintre mesajele apărute în spațiul public.

Claudia Oncica era plecată de mai bine de un an în Spania, acolo unde locuia într-un apartament cu iubitul ei. El a fost și cel care a găsit-o agonizând în locuință și a anunțat autoritățile, sperând că va reuși să o salveze. ”Din ce am aflat și noi, când a găsit-o iubitul ei mai trăia. A stat ceva timp în comă la un spital din Sevilia și a murit în urmă cu aproximativ două săptămâni. În mai a fost ziua ei. Noi am aflat când a venit poliția la cămin să întrebe ce știm de ea sau dacă știm ceva de frați sau părinți”, a declarat Cristina, o colegă a Claudiei de la Casa de copii.

Foștii colegi din sistemul de protecție, alături de care Claudia a crescut încă de mică, fac acum eforturi să o repatrieze și să o înmormânteze creștinește. ”Iubitul ei stă acolo la morgă, ca nu cumva să o incinereze. Noi am cerut ajutorul mai multor oameni din Târgu-Jiu, cu putere, care să ne ajute să o aducem acasă, să o îngropăm. Frații ei nu au posibilități să meargă în Spania să o aducă, iar mama ei era de pe la Dolj și a murit cu o săptămână înaintea Claudiei”, a mai spus Cristina.

Un fost coleg al Claudiei ține în permanență legătura cu iubitul Claudiei. ”Eu vorbesc zilnic la telefon cu iubitul ei. Chiar voia să vină în țară și le-am promis că îi țin la mine acasă dacă îi bagă în carantină. Nu este adevărat că a fost omorâtă. A făcut un accident vascular, au operat-o pe creier și nu a putut fi salvată. Noi sperăm să o aducem cât mai repede acasă, pentru că ne-a promis cineva de la pompe funebre că se duce să o aducă din Spania”, a declarat Alin.

Vizualizări: 19,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: