Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

120 de lei concesionarea unui loc de parcare în Târgu Jiu

Peste 600 de târgujieni au concesionat locuri de parcare din zona de sud a oraşului. Pentru acesta, oamenii plătesc anual câte 120 de lei. Municipalitatea avertizează cu amenzi sau cu ridicarea malinilor, şoferii care îşi vor parca autoturismele în locuri marcate.

În locul garajelor, demolate în primăvara acestui an în Zona Abator, au fost făcute aproximativ 1000 de locuri de parcare rezidenţiale. Astfel, în fiecare parcare este un indicator pe care este trecut numărul blocului şi numărul locurilor de parcare aferente acestuia.

Parcare 24 din 24

Până în acest moment, 600 de locatarii din Zona Abator şi-au concesionat câte un loc de parcare, pentru care plătesc primăriei 120 de lei. „Astă-iarnă discutam despre realizarea parcărilor de reşedinţă, în primăvară s-a trecut la demolare construcţiilor neautorizate şi anume aşa-zisele garaje, iar în urma acestei acţiuni au rezultat suprafeţe suficiente care au fost sistematizate, iar acum au fost marcate pentru parcările rezidenţiale. Programul a început în acest an şi va continua şi anul viitor pentru că toate cartierele municipiului vor avea astfel de parcări. Pot să vă spun că în acest moment sunt încheiate peste 600 de contracte pentru concesionarea locurilor de parcare din aceste parcări rezidenţiale şi funcţionează foarte bine relaţia dintre primărie şi locatar. Prin acest contract, cetăţenii au 24 de ore din 24 locul de parcare asigurat, fără să stea să mai caute un loc unde-şi poate lăsa maşina în siguranţă. Cert este că până la sfârşitul acestui an vor fi create aproximativ 2000 de astfel de locuri de parcare”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic în cadrul primăriei. 

Amendă de 600 de lei pentru parcare pe loc concesionat

Şoferii care nu sunt din zonă dar care îşi vor parca maşinile pe locurile concesionate riscă să primească amendă din partea Poliţiei Comunitare sau se pot trezi fără autoturism pentru că i-a fost ridicat.

„Din păcate suntem obligaţi să recurgem şi la măsuri pentru a-i face pe conducătorii auto să conştientizeze faptul că nu trebuie să parcheze pe un loc concesionat. Sancţiunea celor care parchează pe locurile din parcările rezidenţiale este între 500 şi 600 de lei cu posibilitatea de a se plăti la jumătate în 48 de ore. Procedura este simplă. Cetăţeanul care-şi găseşte locul ocupat sună la Poliţia Comunitară sau la primărie şi anunţă acest lucru, iar un poliţist comunitar se deplasează la faţa locului, constată şi aplică un autocolant pe parbrizul maşinii cu amenda contravenţional. În cazul în care fapta se repetă, atunci se ia măsura complementară de a se ridica autoturismul parcat neregulamentar” , precizează Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare.

Au fost şi locatari care au apelat la ajutorul poliţiştilor comunitari când şi-au găsit locul de parcare ocupat. „ Un şofer a parcat pe locul meu deşi aveam scris pe asfalt numărul de la maşină. A stat acolo o zi, aproape două şi văzând aşa am sunat la poliţie şi au venit să o ridice, iar de atunci nu au mai fost probleme.

Cei care vin în zonele în care sunt parcări rezidenţiale vor fi nevoiţi să-şi lase maşinile în locurile nemarcate.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: